DCF2 in een nieuw jasje

6 - januari - 2020

DataCenter Fryslân is continu bezig met verduurzaming, gericht op toekomstbestendig ondernemen. Zo werd ook bij de plannen voor het verfraaien van het pand aan de Archimedesweg (DCF2) gedacht aan een duurzame energie-oplossing.

De drie zijgevels van het datacenter zijn om deze reden voorzien van zonnepanelen.  Hiermee wordt de buitengevel verfraaid èn is het datacenter voor een deel zelfvoorzienend op het gebied van energie. De panelen zijn middels 'optimizers' op de omvormers aangesloten zodat ook bij gedeeltelijke schaduw, toch het maximale rendement uit de panelen kan worden gehaald. In totaal zijn er 189 zonnepanelen geplaatst van 300Wp.

 

Else Maria van der Meulen, directeur van DataCenter Fryslân is erg enthousiast over de uitbreiding van DCF2. “Met de zonnepanelen aan de buitenkant is het datacenter een echte eyecatcher geworden als je Leeuwarden binnenrijdt. Ook laat het datacenter zien dat bij elke beslissing die we maken, duurzaamheid één van de aspecten is waar we bij stil staan.”

Stijn Grove, directeur Dutch Data Center Association (DDA) is erg blij met de positieve ontwikkelingen die zichtbaar zijn bij de regionale datacenters. “Als brancheorganisatie vinden wij het erg mooi om te zien dat de stappen die worden gezet richting een groen datacenter niet alleen zichtbaar zijn bij de grote spelers maar ook een prioriteit is bij de kleinere datacenters. Daarnaast denkt DataCenter Fryslân mee aan het tegen gaan van de ‘verdozing’ van Nederland, wat de sector erg ten goede doet!”

DataCenter Fryslân opent deuren voor publiek tijdens Nationale Datacenter Dag

2 - juni - 2022
DataCenter Fryslân opent op donderdag 9 juni 2022 haar deuren voor het publiek, tijdens de 8e editie van de Nationale Datacenter Dag, geïnitieerd door de Dutch Data Center Association. Geïnteresseerden uit Leeuwarden en omgeving kunnen zich aanmelden voor een bezoek aan het datacenter.

Penta wordt lange termijn partner van DCF

29 - mei - 2020
DataCenter Fryslân (“DCF”) heeft in Penta Infra (“Penta”) een lange termijn partner gevonden voor de operatie van haar datacenters. Penta is een partij met een lange termijn visie en brede ervaring in de ontwikkeling en operatie van datacenters. Penta investeert in DCF en wordt daarmee de nieuwe aandeelhouder. Penta zal verder investeren in de datacenters en in de dienstverlening in nauwe samenwerking met DataDiensten Fryslan (“DDF”). 

DCF2 in een nieuw jasje

6 - januari - 2020
DataCenter Fryslân is continu bezig met verduurzaming, gericht op toekomstbestendig ondernemen.


DataCenter Fryslân: Regeneratiepunt voor internationale routes

1 - november - 2019
In de afgelopen jaren is men bezig geweest met het koppelen van het Nederlandse hoogspanningsnet met het Deense hoogspanningsnet: het "COBRA-cable project". Cobra is een afkorting van Copenhagen-Brussel-Amsterdam. De zogenaamde 'groene kabel' van circa 325 kilometer komt in Nederland bij Eemshaven aan land.

Lees alle nieuwsberichten

Voor meer informatie over de beide DataCenter kunt u contact met ons opnemen. Wij leggen u graag uit hoe het werkt.