Dienstbeschrijving

Het fundament onder uw data- en telecommunicatie apparatuur

Uw data- en telecommunicatieapparatuur is bij ons in veilige handen. Uw apparatuur voor bedrijfskritische applicaties, maar ook uw telecommunicatie apparatuur vormt een belangrijke schakel in uw bedrijfsprocessen. ICT heeft een steeds belangrijkere positie ingenomen en raakt ook steeds vaker het hart van uw bedrijf. Indien de gegevens, waar u dagelijks mee werkt, niet meer bereikbaar zijn heeft dit direct gevolgen voor uw bedrijf.

Wanneer u op zoek bent naar continuïteit tegen een aantrekkelijke prijs is onze datacenter colocatie service een interessante optie voor u. U plaatst uw apparatuur in een zwaar beveiligd en professioneel datacenter, omgeven door deskundige mensen. Op deze wijze profiteert u niet alleen van uitstekende faciliteiten, maar ook van de kennis en kunde van een gespecialiseerde partner.

 

Voordelen:

 • Optimaal bereikbaar in het Noorden van het land;
 • Klaar voor gebruik zonder hoge kapitaalintensieve investeringen;
 • Keuze uit diverse telecommunicatie infrastructuren;
 • Koppeling met diverse internet exchanges voor een concurrerende prijs/Mb;
 • Professioneel beveiligde omgeving met bescherming tegen infiltratie en brandgevaar;
 • 3KVA High Power stroomvoorzienig per kast;
 • Dubbel stroomvoorziening met backup voor continuïteit in energie;
 • Redundant uitgevoerde koelinstallatie;
 • Hoge vloerbelasting per m2.
   

DataCenter Fryslân opent deuren voor publiek tijdens Nationale Datacenter Dag

2 - juni - 2022
DataCenter Fryslân opent op donderdag 9 juni 2022 haar deuren voor het publiek, tijdens de 8e editie van de Nationale Datacenter Dag, geïnitieerd door de Dutch Data Center Association. Geïnteresseerden uit Leeuwarden en omgeving kunnen zich aanmelden voor een bezoek aan het datacenter.

Penta wordt lange termijn partner van DCF

29 - mei - 2020
DataCenter Fryslân (“DCF”) heeft in Penta Infra (“Penta”) een lange termijn partner gevonden voor de operatie van haar datacenters. Penta is een partij met een lange termijn visie en brede ervaring in de ontwikkeling en operatie van datacenters. Penta investeert in DCF en wordt daarmee de nieuwe aandeelhouder. Penta zal verder investeren in de datacenters en in de dienstverlening in nauwe samenwerking met DataDiensten Fryslan (“DDF”). 

DCF2 in een nieuw jasje

6 - januari - 2020
DataCenter Fryslân is continu bezig met verduurzaming, gericht op toekomstbestendig ondernemen.


DataCenter Fryslân: Regeneratiepunt voor internationale routes

1 - november - 2019
In de afgelopen jaren is men bezig geweest met het koppelen van het Nederlandse hoogspanningsnet met het Deense hoogspanningsnet: het "COBRA-cable project". Cobra is een afkorting van Copenhagen-Brussel-Amsterdam. De zogenaamde 'groene kabel' van circa 325 kilometer komt in Nederland bij Eemshaven aan land.

Lees alle nieuwsberichten

Voor meer informatie over de beide DataCenter kunt u contact met ons opnemen. Wij leggen u graag uit hoe het werkt.