Visie en Missie

Visie

Het belang van beschikbaarheid, continuïteit en het vergroenen van de ICT omgeving van organisaties neemt de komende jaren verder toe. Om hier invulling aan te geven zullen organisaties hun volledige ICT omgeving coloceren in één of meerdere datacenter, al dan niet een shared cloud of een privat cloud. Randvoorwaarde zal zijn dat het datacenter bewust bezig is met het besparen van energie. Tevens worden voor bedrijfskritische applicaties hoge eisen gesteld aan de kwaliteit van het datacenter, de verbindingen naar het datacenter, de (cloud) diensten en de mensen die deze kwaliteit waarmaken.

 

Missie

DCF levert de beste oplossing, op het gebied van continuïteit, beschikbaarheid en het verbeteren van de energiehuishouding, aan organisaties die hun ICT omgeving of (bedrijfskritische) applicaties in een datacenter of cloud willen plaatsen. DCF doet dat door goed te luisteren, continuïteit te leveren in alle aspecten van haar bedrijfsvoering en een juiste mix te maken tussen de wens van de klant; beschikbare budget en de technische oplossing. We verstaan de kunst om op ieder vraagstuk het antwoord te vinden.

DataCenter Fryslân opent deuren voor publiek tijdens Nationale Datacenter Dag

2 - juni - 2022
DataCenter Fryslân opent op donderdag 9 juni 2022 haar deuren voor het publiek, tijdens de 8e editie van de Nationale Datacenter Dag, geïnitieerd door de Dutch Data Center Association. Geïnteresseerden uit Leeuwarden en omgeving kunnen zich aanmelden voor een bezoek aan het datacenter.

Penta wordt lange termijn partner van DCF

29 - mei - 2020
DataCenter Fryslân (“DCF”) heeft in Penta Infra (“Penta”) een lange termijn partner gevonden voor de operatie van haar datacenters. Penta is een partij met een lange termijn visie en brede ervaring in de ontwikkeling en operatie van datacenters. Penta investeert in DCF en wordt daarmee de nieuwe aandeelhouder. Penta zal verder investeren in de datacenters en in de dienstverlening in nauwe samenwerking met DataDiensten Fryslan (“DDF”). 

DCF2 in een nieuw jasje

6 - januari - 2020
DataCenter Fryslân is continu bezig met verduurzaming, gericht op toekomstbestendig ondernemen.


DataCenter Fryslân: Regeneratiepunt voor internationale routes

1 - november - 2019
In de afgelopen jaren is men bezig geweest met het koppelen van het Nederlandse hoogspanningsnet met het Deense hoogspanningsnet: het "COBRA-cable project". Cobra is een afkorting van Copenhagen-Brussel-Amsterdam. De zogenaamde 'groene kabel' van circa 325 kilometer komt in Nederland bij Eemshaven aan land.

Lees alle nieuwsberichten

Voor meer informatie over de beide DataCenter kunt u contact met ons opnemen. Wij leggen u graag uit hoe het werkt.