Nationale Datacenter Dag 2022

Zonder datacenters kan het internet niet bestaan

Kom een kijkje nemen achter de schermen van het internet tijdens de Nationale Datacenter Dag 2022!

Op donderdag 9 juni vindt de jaarlijkse Nationale Datacenter Dag plaats. DataCenter Fryslân doet wederom mee en ook tijdens deze 8e editie openen we onze deuren voor het grote publiek. Geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen achter de schermen van het internet en meer leren over het belang van datacenters voor onze digitale samenleving.
 

Het belang van datacenters

Digitalisering speelt een rol in vrijwel alle ontwikkelingen in de wereld. We kunnen ons geen leven meer voorstellen zonder het internet en de digitale diensten die door het internet mogelijk gemaakt worden. Toch wordt er weinig stilgestaan bij de digitale infrastructuur die nodig is om al deze digitale diensten te laten functioneren.

Datacenters zorgen ervoor dat we op elk moment van de dag online kunnen zijn. Zonder datacenters zouden we bijvoorbeeld geen films kunnen streamen of online kunnen shoppen. Maar ook essentiële diensten zoals pintransacties en de digitale omgeving van ziekenhuizen en de politie draaien in datacenters. Al deze activiteiten hebben een infrastructuur nodig die 24 uur per dag, 365 dagen per jaar foutloos opereert. Datacenters zijn een belangrijk onderdeel van deze infrastructuur.
 

Publicatie State of the Dutch Data Centers 2022

Traditiegetrouw wordt het marktrapport State of the Dutch Data Center gepubliceerd op Nationale Datacenter Dag. Het jaarlijkse marktrapport brengt de Nederlandse datacentermarkt in kaart door middel van een onderzoek onder de bij DDA aangesloten datacenters. Het onderzoek presenteert onder andere de verwachte groei en duurzaamheidsinitiatieven van de sector voor de komende jaren. Ook gaat het rapport verder in op het economisch en maatschappelijk belang van datacenters in Nederland.

Aanmelden
Bent u geïnteresseerd in een bezoek aan Datacenter Fryslân? We zien uit naar uw komst!

Mail ons op info [at] dcf.nl en vermeld dan van uzelf én personen die met u meekomen:
- Voor- en achternaam
- Organisatie

Wilt u het marktrapport State of the Dutch Data Center ontvangen? Laat ons dit dan ook weten.

Ten slotte: vanuit veiligheidsoverwegingen geldt er een identificatieplicht op ons datacenter. Vergeet daarom niet om een geldig identiteitsbewijs mee te nemen.
 

E-mail ons

Het event is een initiatief van Dutch Data Center Association en haar deelnemers.

DataCenter Fryslân opent deuren voor publiek tijdens Nationale Datacenter Dag

2 - juni - 2022
DataCenter Fryslân opent op donderdag 9 juni 2022 haar deuren voor het publiek, tijdens de 8e editie van de Nationale Datacenter Dag, geïnitieerd door de Dutch Data Center Association. Geïnteresseerden uit Leeuwarden en omgeving kunnen zich aanmelden voor een bezoek aan het datacenter.

Penta wordt lange termijn partner van DCF

29 - mei - 2020
DataCenter Fryslân (“DCF”) heeft in Penta Infra (“Penta”) een lange termijn partner gevonden voor de operatie van haar datacenters. Penta is een partij met een lange termijn visie en brede ervaring in de ontwikkeling en operatie van datacenters. Penta investeert in DCF en wordt daarmee de nieuwe aandeelhouder. Penta zal verder investeren in de datacenters en in de dienstverlening in nauwe samenwerking met DataDiensten Fryslan (“DDF”). 

DCF2 in een nieuw jasje

6 - januari - 2020
DataCenter Fryslân is continu bezig met verduurzaming, gericht op toekomstbestendig ondernemen.


DataCenter Fryslân: Regeneratiepunt voor internationale routes

1 - november - 2019
In de afgelopen jaren is men bezig geweest met het koppelen van het Nederlandse hoogspanningsnet met het Deense hoogspanningsnet: het "COBRA-cable project". Cobra is een afkorting van Copenhagen-Brussel-Amsterdam. De zogenaamde 'groene kabel' van circa 325 kilometer komt in Nederland bij Eemshaven aan land.

Lees alle nieuwsberichten

Voor meer informatie over de beide DataCenter kunt u contact met ons opnemen. Wij leggen u graag uit hoe het werkt.