Omschrijvingen

 

Infrastructuur, branddetectie en blussing, energie en koeling en beveiliging. Dit zijn een aantal steekwoorden waar wij u graag meer uitleg over geven.


Infrastructuur

Het datacenter is aangesloten op de glasvezel infrastruur van diverse providers en gekoppeld met de belangrijkste knooppunten in dataverkeer zoals FR-IX, GN-IX, ND-IX, NL-IX en AMS-IX. Hiermee is uw dienstverlening, bedrijfsapplicaties of uw calamiteitenvoorziening optimaal te integreren met uw eigen netwerk.


Branddetectie en blussing

Er wordt voor branddetectie gebruik gemaakt van early warning branddetectiesysteem en gasblussysteem dat veilig is voor uw apparatuur. Kleine rookdeeltjes worden snel gedetecteerd, waarna het gasblussysteem geactiveerd wordt. Van belang is natuurlijk niet alleen het blussen, maar ook om geen schade toe te brengen door de blussing zelf.


Energie

Het datacenter heeft een dubbele aansluiting op het lokale energienet van 10.000 Volt. Ook beschikken wij over ons eigen noodstroomaggregaat en een ruime brandstofvoorraad die in geval van storing het datacenter van stroom voorziet. De server-racks zijn voorzien van twee volledig gescheiden powerfeeds die zijn aangesloten op twee verschillende distributierails. Ook is er extra bescherming voor de apparatuur. Deze zijn aangesloten op een centrale UPS (no-break) voorziening. De no-break heeft een zeer hoog rendement en heeft eigen batterijen en filtert de stroom zodat deze ‘schoon’ is. De stroomvoorziening wordt 24 uur per dag, 7 dagen per week bewaakt.


Koeling

De koeling van het datacenter wordt verzorgd door een vrije-koeling. Bij voldoende lage buitentemperaturen worden de compressors uitgeschakeld en wordt er gewone buitenlucht voor het koelen gebruikt. Hiermee besparen we aanzienlijk in energie. De koeling wordt 24 uur per dag, 7 dagen per week bewaakt.


Beveiliging

Het pand is volledig opgetrokken uit steen en beton en is beveiligd volgens de zwaarste norm. Bij alle toegangsdeuren en -hekken wordt men geïdentificeerd en geregistreerd. Personen die zich van te voren met een paspoort hebben geïdentificeerd kunnen alleen binnen komen. Bovendien is het terrein omgeven door met sensoren en stroom voorzien hekwerk. Als er ’s nachts onraad dreigt wordt er gelijk een surveillancewagen op af gestuurd.

Meer informatie hierover kunt u lezen in de brochure. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd onze brochure aanvragen. Dit kunt u doen door hier te klikken.